Back to Information Centre

NautaDutilh Real Estate Breakfast Seminar

06 April 2017 | Beethovenstraat 400, 1082 PR Amsterdam | External event with NautaDutilh speaker(s)

This Breakfast Seminar will be in Dutch.

Dit Real Estate Ontbijtseminar zal in het teken staan van de gevolgen voor verhuurders van het faillissement van een huurder.

David van Dijk en Jorieke van Strijen behandelen eerst het spanningsveld tussen een verhuurder die een huurovereenkomst wil beëindigen en een curator die, in het kader van een doorstart, de huurovereenkomst wil mee verkopen (de 'indeplaatsstelling'). Aan de hand van verschillende recente uitspraken hierover wordt besproken onder welke omstandigheden dat mogelijk is, en wat een verhuurder desgewenst kan doen om dit tegen te houden.

Daarnaast wordt stilgestaan bij de waarde van (bank)garanties in faillissement en de (on) mogelijkheid om deze in te roepen voor zogenoemde leegstandschade. Hierover zijn afgelopen jaren verschillende belangrijke arresten gewezen, met als (voorlopig) sluitstuk het recente arrest van de Hoge Raad van 17 februari 2017.

Vanaf 8:00 uur staat een ontbijt voor u klaar. Van 8:30 uur tot 9:30 uur vindt het inhoudelijke gedeelte plaats. Na afloop is er gelegenheid om met een kop koffie of thee na te praten.

U kunt zich aanmelden voor dit seminar door een mail te sturen naar events.nl@nautadutilh.com

Contact details

  • Kyra Zwart
  • Beethovenstraat 400
  • 1082 PR
  • Amsterdam
T:
+31 20 71 71 563
E:
events.nl@nautadutilh.com