Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe kunnen we u helpen?

  • 12-01-2017

Vol spanning is uitgekeken naar de Nederlandse uitvoeringswet inzake de Privacyverordening. De concept uitvoeringswet bevat met name bepalingen inzake de Autoriteit Persoonsgegevens, alsmede ten aanzien van bijzondere persoonsgegevens zoals ras/etniciteit, gezondheid, genetische gegevens, strafrechtelijke gegevens en nu ook biometrische gegevens. Deze persoonsgegevens mogen niet worden verwerkt, tenzij er een uitzondering staat in de Privacyverordening en/of nationale wetgeving. 

De huidige uitzonderingen van de Wet bescherming persoonsgegevens zijn grotendeels overgenomen. Ten aanzien van strafrechtelijke gegevens wordt echter niet gerefereerd aan de algemene uitzonderingen op het verbod zoals nu opgenomen in de Wet bescherming persoonsgegevens en/of Verordening (zoals uitdrukkelijke toestemming of noodzakelijk in een juridische procedure). De kans is groot dat dit nog wordt aangepast.De nieuwe regels van de Privacyverordening moeten vanaf 25 mei 2018 worden nageleefd. Einddatum consultatie is 20 januari 2017.

Klik op onderstaande link om de consultatieversie van de uitvoeringswet te downloaden: https://www.internetconsultatie.nl/uitvoeringswetavg

Cookie melding

Onze website gebruikt alleen cookies wanneer er video's afgespeeld worden. De video's worden gestreamd vanaf Vimeo. Onze website gebruikt geen tracking cookies en/of derde partij cookies als er geen video content afgespeeld wordt. Hier vindt u de privacy/cookie policy voor meer informatie.